STELVIO 1200 ABS

Возење со извондреден интензитет

За планинско возење Stelvio го комбинира барањето на исцрпниот пат со убавината на природата. Тоа е за Moto Guzzi само рутински тест, кој може да се изврши на изненадувачки начин, при возење и авантури на мотоциклот Moto Guzzi Stelvio.

Препорачана готовинска цена до регистација 

000.000,00 МКД

Возење со извондреден интензитет

Stelvio е кривулест пат кој изгледа како змија која се обвива во сенките на Ortlesa, и која се обвива со 84 свиоци на надморска висина од 2.757 метри и ги спојува Valtellinосо Val Venosta.
За мотоциклистите, и не само за нив, овој потег на патот е изграден во 1855 година и претставува легендарна стазакоја ги спојува тежината на еден исцрпувачки пат и убавината на монументалната природа споени во искуството на возење со извондреден интензитет. 
За Moto Guzzi тоа е историско тестирање на стазата со која се испитува квалитетот на изборот на циклистиката, отпорноста и обезбедување на сила, звукот на моторот и апсорпциските способности на суспензијата. 
Тоа е вообичаен рутински тест, кој предизвикува големо воодушевување благодарение на динамиката и уживањето во слободното возење во толкава мера што стана природно да се земе дизајнерскиот талент и техничка интуиција вградена во новиот модел на maxi-enduro Moto Guzzi, каде задоволството од возењето е обогатено со смислата за авантура, спортски подвизи во екстремниот туризам: тоа е моделот Stelvio.