STELVIO 1200 NTX

Возење со извондреден интензитет

За планинско возење Stelvio го комбинира барањето на исцрпниот пат со убавината на природата. Тоа е за Moto Guzzi само рутински тест, кој може да се изврши на изненадувачки начин, при возење и авантури на мотоциклот Moto Guzzi Stelvio.

Препорачана готовинска цена до регистација 

000.000,00 МКД

Возење со извондреден интензитет

Новиот Moto Guzzi Stelvio 1200 8V NTX означува средба помеѓу страста за италијанските мотоцикли, кој се подразбира како единствена комбинација на стил, оригиналност и механичко задоволство во возењето, и повикува на авантура и ја изразува неодоливата привлечност за далечни и пнепристапни места. "NTX" не е ново име во историјата на Moto Guzzi.
Веќе во 1986 година во полниот ек на афричкото рели како што е Париз-Дакар и Rally Faraona, куќата Mandello del Laria направи свои иницијали како овој модел на Moto Guzzi би се идентификувал со големите патници, кои освоиле значаен консензус и тоа во голема количина да се призведуваат во рок од едно десетлетие. 

Денес, тие три букви означуваат враќање на најспецијализираната верзија на моделот Stelvio 1200 8V NTX со највеќе авантури, мотоцикл кој го одбележа враќањето на Moto Guzzi во полето на maxi enduro моделот. Од овие модерни и технолошки напредни почетни точки го превзема новиот концептуален облик на мотоцикл без ограничувања, кој е силен, моќен и незапирлив.
Имиџот генериран со цврстото тело на  Moto Guzzi моделот Stelvio 1200 8V NTX, се состои од штитник, заштита на моторот, заштита на цилиндрите и целокупна заштита за рацето на возачот и неговата позиција од опасност на било која рута. Импресивен колки што е и силен, алуминиумскиот багажник и додатните халогенски лампи ја потполнуваат раскошната дополнителна опрема која се наоѓа на новиот модел NTX. Надограден е со широк распон на дополнителна опрема, како што е GPS навигација и греачи на раце и комплет на гуми 150/70 R17 за монтажа на тркало од 4,25.