V7 II SPECIAL

 
Еволуција која ја почитува традицијата

Најблизок на изворниот V7 концепт, не само
затоа што го носи името на првиот V7 кој го дизајнирал Lino Tonti туку затоа
што пренесува еднаква филозофија на возење на патните мотоцикли со
софистицирана завршна обработка и ексклузивни технички решенија.

 

Препорачана
готовинска цена до регистација

000.000,00 МКД

 

Дизајнот на новиот V7 укажува на историско
наследен модел преку обликот на славните предци, од  V7 750 Special познат по нагласените линии и
странични прегради до V7 Sport кој влијаел на дизајнот на резервоарот на
гориво, најголем визуален новитет на новиот V7.

Покрај новиот изглед кој сега е импонзантен,
резервоарот за гориво е направен од метал кој е супериорно полиетилен,
материјал кој се користел за изработка на резервоарот на претходниот модел. Сето
тоа благодарение на најнапредната технологија користена која дозволува
изработка на на метален резервоар за гориво со еднаква големина али помала
тежина и поголем капацитет во споредба со полиетиленските резервоари. Тоа е
дополнителен доказ за дизајнерските филозофии на целиот V7  проект во кој иновацијата на возачите им го
врати чувството на правилно држење на резервоарот за гориво во Moto Guzzi
традицијата. Остатокот на новиот  V7 го
повторува спојот на традиција и модернизација претставен во 2008 година со
првиот модел на V7 Classic. Љубителите на  Moto Guzzi марката ќе уживаат во бројните
кромирани детали како што се издувниот вентил, бројачот на инструмент таблата
инспирирана од мотоциклите од 70-тите години како и по долгото рамно седиште со
Moto Guzzi натпис на задната страна.

Престижната икона, Moto Guzzi V7, сега е
достапна во три верзии, две патни, V7 Stone и V7 Special и една спортска, V7
Sport. Исто како и во 1971 година кога верзијата Sport ја надополнување
линијата на мотоцикли V7 и V7 Special.