V7 II STONE

 
Еволуција која ја почитува традицијата

Претставува почетен модел на линијата V7  повеќе кога е во прашање стилот отколку по
прашање на опремата. Благодарение на новите, минималистички тркала од лесни
алуминиумски легури, новиот V7 е насочен кон широката публика за разлика од
другите две верзии и е очигледно инспириран од легендарниот Moto Guzzi мотоцикл
од историјата, и по прашање на кромираните детали.

Препорачана
готовинска цена до регистација

000.000,00 МКД

Дизајнот на новиот V7 укажува на историско
наследен модел преку формата пренесена од славните предци, од V7 750 Special познат по
нагласените линии и странични прегради до V7 Sport кој влијаеше на дизајнот на резервоарот за
гориво, најголем визуелен новитет на новиот V7.

Покрај новиот изглед кој сега е импонзантен,
резервоарот за гориво е направен од метал што е супериорно полиетилен,
материјал кој бил користен за изработка на резервоарот на претходниот модел. Сето
тоа благодарение на најнапредната технологија користена која дозволува
изработка на на метален резервоар за гориво со еднаква големина али помала
тежина и поголем капацитет во споредба со полиетиленските резервоари. Тоа е
дополнителен доказ за дизајнерските филозофии на целиот V7  проект во кој иновацијата на возачите им го
врати чувството на правилно држење на резервоарот за гориво во Moto Guzzi
традицијата. Остатокот на новиот  V7 го
повторува спојот на традиција и модернизација претставен во 2008 година со
првиот модел на V7 Classic. Љубителите на 
Moto Guzzi марката ќе уживаат во бројните кромирани детали како што се
издувниот вентил, бројачот на инструмент таблата инспирирана од мотоциклите од
70-тите години како и по долгото рамно седиште со Moto Guzzi натпис на задната
страна.

Престижната икона, Moto Guzzi V7, сега е
достапна во три верзии, две патни, V7 Stone и V7 Special и една спортска, V7
Sport. Исто како и во 1971 година кога верзијата Sport ја надополнување
линијата на мотоцикли V7 и V7 Special.